ESPAI FOC

ESPAI FOC

Disseny de l'ambient

AQUEST espai és treballarà mitjançant el joc i experimentació amb la llum i el color.

Des del joc amb les ombres Fins la experimentació amb Diferents materials, els infants investiguin els propietats de la llum i del color, l'ambient de llum ofereix l'OPORTUNITAT de jugar a travès de la llum i el color, corventint l'activitat científica en un centre d'experimentació
i Expressió artística. Els infants podin experimentar a els Efectes mitjançant les ombres, podin jugar superposant a els colors i descobrir AIXÍ nous colors.
AQUESTA activitat és fara a l'aula fosca.
A la part central de l'espai trobárem 1 taula de llum on trobárem unes plantilles de colors transparents de diferents formes i colors, els infants podràn manipular aquestes plantilles formant
figures i superposant-les Creant nous colors. Amb AQUESTA activitat els infants mitjançant el joc podran Conèixer Diferents formes géométriques (quadrat, triangle, cercle) i Conèixer i experimentar con los colors (vermell, blau, verd i groc).

A un COSTAT de l'espai haura penjat 1 llençol blanc i ficarem 1 llum, els infants podràn experimentar amb les ombres que formin sobre el llençol, amb els qui podràn Assolir el concepte de gran petit, prop / lluny, etc.
També tindrem 1 taula amb 4 ampolles d'aigua de diferents colors i 4 Llanternes, aqui poden investigar el pas de la llum i potenciar l'assoliment dels colors.



A un COSTAT de l'espai haura penjat 1 llençol blanc i ficarem 1 llum, els infants podràn experimentar amb les ombres que formin sobre el llençol, amb els qui podràn Assolir el concepte de gran / petit, prop / lluny, etc.

També tindrem 1 taula amb 4 ampolles d'aigua de diferents colors i 4 Llanternes, aqui poden investigar el pas de la llum i potenciar l'assoliment dels colors.


















ACTIVITAT: UNIVERS PLASTILINA

             

La creativitat és imaginar, generar idees, és fantasia, és associar conceptes, és llibertat de pensament, originalitat, és jugar i somiar; i tot això és ciència.

La plastilina és un recurs molt utilitzat a l'educació infantil ja que aporta als nens grans i importants beneficis per a l'su desarrollo, sobretot creatiu. Entre a els seus múltiples beneficis trobem: Estimula la creativitat, potencia la concentració del nen / a, és una forma d'expressar les-es emocionalment, millor desarrollo de la motricitat fina, aprèn a diferenciar entre colors i formes, és olla observar trets de la personalitat de l'infant a ver a els resultats de les seves creacions ... .etc.

A més que és una cosa que a els encanta i que a els relaxa moltissim i tot aixè también fomenta i afavoreix els relacions entre ells i l 'educador. Concretament en aquesta proposta, treballarem la plastilina de fent una fase lunar i el planeta terra, per treballar la ciència de l'univers que ens envolta.

Aquesta activitat és trobará situada a l'espai d'ambient d'aprenentatge de ciència, al racó on treballarem l'element Foc.  Requereix noms de taules, cadires i llum per fer-la però foscor per contemplarla al acabar. Per poder observar a els resultats finals amb la cua que brilla a la foscor, ens desplaçarem a l'racó de foc però poder contemplar a els resultats més sensorials de la nostra activitat.

L'edat perfecta per començar a introduir la plastilina és a partir dels 2 anys, que ja tinença més força a les mans i ja comencen a perfeccionar la motricitat fina. És molt recomanable que va seguir molt tendre, com la Pasta tova, si no fos possible amb la comprada, és fabriqués de forma casolana amb farina i aigua.

Aquesta activitat està pensada per grups reduits, per afavorir un clima relaxat i 1 bona comunicació entre a els nens mentre realitzen l'activitat. Com és olla realitzar a qualsevol racó de l'ambient, ens posarem per exemple a les taules de la zona terra, mentre el altres grups estan a altres zones.

Un cop tinguem tot el material sobre de a taula, i amb l'activitat ja realitzada per la professora anteriorment referits com a Referència, procedirem a explicar l'activitat.

Amb els rodets aixafarem la plastilina blava tot el que és pugui. D'aquí, amb els diferents taps, a els més grans en aquest ques, a els posarem a la plastilina ia tota aixafada i apretarem per aconseguir una forma rodona aixafada per fer la forma del planeta terra. Amb la plastilina verda farem de forma manual una aproximació als continents del món. Procedirem a fer el mateix amb la plastilina negra i blanca. Aixafar i amb us taps fer els formes. Hem d'aconseguir 8 cercles de tots 2 colors. Després quan tinguem a els cercles i fixant-nos en la de mostra, sobrepossarem a els Bancs sobre d'Altres, cobrint part o integrament en cada cas. Hem d'aconseguir a les 8 esferes de la fase lunar com la mostra, blanques i negres, utilitzant a els propis taps o ganivets de plàstic per a les formes de mitja lluna. Després s'enganxen directament a la làmina d'acetat a l'ordre correcte. Se li fan uns quants puntets amb la qua brillant per simular estrelles, i a els podrem ia posar en els finestres de la sala de l'ambient oa la paret del racó de foc, ha que en aquesta  zona en apagar a els llums i aconseguir foscor, brillarà la nostra activitat.












Añadir leyenda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ACTIVITATS DE CIÈNCIA PER ANAR EN FAMÍLIA

NIU DE CIÈNCIA DEL MUSEU BLAU, BARCELONA Parc del Fòrum Plaza Leonardo da Vinci, 4-5 08019 · Barcelona Tel.: 932 566 002 En aquest ra...